Voor kinderen die het verst van school wonen, de meeste begeleiding nodig hebben of het minst mobiel zijn.
Wanneer is uw kind rechthebbend op busvervoer binnen het pilootproject?
- Het kind woont meer dan 4 km van school.
- Het kind woont minder dan 35 km van school of kan zich begeven naar een gemeenschappelijke opstapplaats binnen de perimeter van 35 km.
Er wordt gewerkt met gemeenschappelijke opstapplaatsen. Dit kan een bushalte zijn van De Lijn, maar kan ook een parking of een andere beschutte plaats zijn in de buurt. Er wordt gekeken naar een opstapplaats in een straal van 500 meter van het thuisadres van het kind.
Toegang tot collectief vervoer wordt toegekend voor 1 schooljaar. Doorheen het schooljaar wordt de leerling geëvalueerd door het interne team van de school op vlak van zelfredzaamheid en mobiliteit. Als een positieve evolutie merkbaar is, wordt gevraagd om te schakelen naar een alternatief traject en kan ondersteuning gevraagd worden.
Op de schoolbus is er telkens een busbegeleider aanwezig om het traject goed te laten verlopen. Bij een aanvraag voor toegang tot collectief vervoer moet er een aanvraagformulier ingevuld worden.
Via deze link kan u het aanvraagformulier downloaden.
De school zoekt steeds samen met u naar de beste oplossing voor uw kind en voor het gezin. Met het pilootproject ANDERS … OMDAT HET KAN! wil de school samen met ouders en de Vlaamse Overheid de mobiliteit van onze leerlingen verbeteren. De scholen van buitengewoon onderwijs uit de regio Roeselare – Izegem – Ingemunster – Hooglede – Torhout – Moorslede – Tielt geloven dat het anders kan en zorgen voor kortere busritten en trajecten die beter passen bij uw kind door in te zetten op alternatieven en ondersteuning waar nodig.